انتخاب خانم پروفسور مژگان زنده دل را در نکوداشت بانوان مفاخر استان مرکزی را تبریک عرض نموده و می ستاییم.
دبیرخانه انجمن شیمی ایران
اولین آیین نکوداشت زنان مفاخر استان مرکزی چهارشنبه ۲۲ خردادماه در فرهنگسرای شهر واقع در شهرصنعتی اراک برگزار گردید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه اراک، سیدعلی آقازاده در اولین آیین نکوداشت زنان مفاخر استان اظهار کرد: مساحت و جمعیت استان مرکزی کمتر از ۲ درصد از جمعیت و مساحت کشور است، اما نکته حائز اهمیت و موضوعی که سبب شده استان مرکزی به عنوان دبیرخانه دائمی نکوداشت زنان مفاخر کشور انتخاب شود، این بود که در سدههای قبل مفاخر استان مرکزی نسبت به جمعیتش بیشتر بوده است.
وی افزود: هدف نهایی ما صرفا برگزاری یک مراسم و بزرگداشت نیست، با برگزاری این مراسم قصد داریم به زنان و دختران استان بگوییم که سابقه پرافتخار استان را حفظ کرده و استمرار دهند.
آقازاده بیان کرد: شاید مهمترین و استوارترین دلیل برگزاری این آیین در استان یادآوری این مهم باشد که مردم این استان وارث افتخار بزرگی در استان به ویژه در حوزه زنان هستند.
وی ادامه داد: مفاخر استان مرکزی نسبت به دیگر استان ها بیشتر بوده و آمار خوبی در این حوزه وجود دارد اما بزرگترین زنان استان، مادران و زنان شهدا هستند که اگر امروز در استان به ویژه در چهارمین دهه از انقلاب شاهد حماسه سازیهایی هستیم به سبب وجود همین بزرگان است و ضروری است به پاسداشت این بزرگی ها تمام مسئولان و مدیران و مردم بر حفظ دستاوردهایی که به برکت خون شهدا به دست آمده است، اهتمام ورزند.
استاندار مرکزی اضافه کرد: شرایط امروز استان در حوزه به کارگیری بانوان مدیر در استان نسبت به گذشته بهتر شده که این روند باید ادامه داشته باشد. تلاش دولت و مجموعه استان نیز بر این است که از ظرفیت بانوان در پست ها و سمتهای خاص و مدیریت های مرتبط استفاده بهتری شود.
در ادامه مشاور وزیر کشور در امور زنان و خانواده گفت: ثروتها و ذخایر ارزشمند کشور باید شناسایی شوند، به ویژه اینکه ذخایر انسانی با گذر زمان ارزشمندتر و ریشهدارتر میشوند به همین دلیل باید با شناسایی ذخایر انسانی موجود جامعه و خودمان را در برابر آسیبهای فردی و اجتماعی واکسینه کنیم.
وی در ادامه اظهار نمود: استان مرکزی به عنوان دبیرخانه دائمی نکوداشت زنان مفاخر در کشور انتخاب شده است و این آئین به منظور معرفی و شناساندن نیمه پنهان بخشی از ظرفیت جامعه برگزار میشود و استان مرکزی آغازگر این مسیر طولانی در راستای شناسایی مشاهیر پرافتخار و بانوان نامآور است.
وی افزود: با توجه به اینکه تلاش در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی مهمترین وظیفه سازمانی حوزه زنان وزارت کشور است، در سال جاری باید نسبت به شناسایی ذخایر و داشتههای زنان و معرفی آنان به جامعه و نسل آتی جامعه اقدام موثر صورت گیرد.
نظریپورکیایی تصریح کرد: استان مرکزی به عنوان نخستین استان در معرفی زنان مشاهیر و مفاخر برگزیده شده و به دلیل برخورداری این استان از ذخایر بالای مشاهیر و برگزاری اولین مراسم نکوداشت زنان مفاخر به میزبانی اراک، استان مرکزی به عنوان دبیرخانه دائمی نکوداشت زنان مفاخر در کشور معرفی شد.
وی افزود: هر کدام از ۱۲ زن مفاخر استان که امروز در این مراسم تجلیل شدند میتوانند به تنهایی ساعتها موضوع گفتگوی زنان جامعه باشند، بر این اساس در صدد هستیم که این مفاخر را به عنوان الگو و اهداف آینده معرفی کنیم.
شاه رضایی بیان کرد: آثار شعرا و فعالان ادبی بدون گسترش موسیقی ملی امکان پذیر نیست چرا که موسیقی باعث تکرار آثار شعرا و در نهایت زنده ماندن نام شعرا می شود.
وی افزود: ویژگی های مفاخر و اندیشمندان صاحب نام نقاط مختلف کشور باید از سوی نهادهای مسئول برجسته سازی و به عنوان الگوهای اخلاقی و رفتاری در جامعه معرفی شود.
در پایان این آِیین از ۱۲ بانوی نام آور گذشته و امروز استان و زنان شاخص حال حاضر تجلیل شد.
عالم تاج قائم مقامی، قدس السلطنه بیات، سونیا بالاسانیان، ملاصغری کمیجانی، فرخنده ساوجی، دکتر توران میرهادی، دکتر مریم میرهادی، دکتر پروانه وثوق، دکتر بدرالزمان قریب، دکتر نیک چهره محسنی، پروین اعتصامی و بهجت صدر اراکی ۱۲ بانوی مفاخر استان مرکزی بودند که در این آیین تجلیل شدند.
ضمنا از سه تن از اساتید فرهیخته دانشگاه، سرکار خانم دکتر مژگان زنده دل عضو هیأت علمی گروه شیمی، خانم دکتر میترا نوری عضو هیأت علمی گروه زیست شناسی و خانم دکتر مهرناز حاتمی عضو هیأت علمی گروه گیاهان دارویی دانشگاه اراک و نیز از سرکار خانم ملیکا برون دانشجوی دانشکده علوم ورزشی و ورزشکار تیم ملی قایقرانی در این آیین تجلیل گردید.
لینک خبر: http://araku.ac.ir/-/