جمهوری اسلامی ایران به معاهده بین المللی ثبت اختراعات( PCT)پیوست
سند الحاق جمهوری اسلامی ایران به معاهده ین المللی ثبت اختراعات به رئیس سازمان جهانی مالکیت معنوی (وایپو ) ارائه شد و سرانجام پس از ۶ سال ایــران به طور رسمی به مـعاهـده بین المللی ثبت اختراعات (PCT) پیوست . این معاهده امکان حمایت از اختراع را به طور هم زمان در سطح تمام کشورهای عضو که هم اکنون ۱۴۷ کشورهستند فراهم می کند.
همچنین مخترعان و نوآوران کشورمان از مزیت تخفیف ۷۵ درصدی هزینه ثبت بین المللی اختراع بهره مند خواهند شد ومخترعانی که قصد ثبت بین المللی اختراع خود را دارند می توانند با مراجعه به سیستم خدمات الکترونیکی یا ( Efiling)که دراداره مالکیت صنعتی به آدرس IRIPO.SSAA.IR راه اندازی شده است ،مراجعه و نسبت به ثبت اظهار نامه خود اقدام کنند .
دکتر کیانی مدیر کل دفتر مالکیت صنعتی سازمان ثبت اسناد واملاک کشور با اعلام این مطلب در گفت و گو با خراسان با اشاره به جزئیات الحاق ایران به معاهده ثبت اختراعات گفت : مجوز الحاق ایران به معاهده PCT به موجب قانون اجازه الحاق ایران به معاهده PCT مصوب۱۳۸۶ مجلس شورای اسلامی صادرشده است .
به طور کلی برای اجرایی شدن تمام معاهدات ،مکانیسم ها وتشریفاتی پیش بینی شده که تودیع سند الحاق از جمله آن هاست. اما از سال ۱۳۸۶ تا کنون متاسفانه به دلیل کمبود امکانات و مهیا نبودن زیرساخت های اجرایی لازم، امکان تودیع سند الحاق فراهم نبود امابا اقدامات اخیر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در راستای اصلاح فرآیندخـدمات ثبتـی و اجـرای پروژه خـدمـات الکترونیکی (Efiling)در اداره کل مالکیت صنعتی، موانع اجرای معاهده رفع وسندالحاق تودیع شد.
کیانی ادامه داد : از حدود یک سال پیش خوشبختانه پروژه خـدمـات الکترونیکی در حوزه اختراعات ، طرح های صنعتی ، علایم تجاری و خدمات ثبت به صورت مجازی اجرایی شده است .تعامل با PCT یک فرآیند بسیار پیچیده ومهم است که باید در فضای ثبت بین المللی با سازمان جهانی مالکیت فکری وکشور هایی که عضو PCT هستند ،در تبادل اطلاعات واسناد باشیم که اگر بنا باشد این کار به صورت پستی وکاغذی انجام شود،بسیار هزینه بر و وقت گیر خواهد بود،ضمن آن که با راه اندازی پروژه خـدمـات الکترونیک هم در بعد ملی هم به لحاظ تامین زیر ساخت مناسب امکان پیوستن ایــران به مـعاهـده ثبت اختراعات (PCT)فراهم شد . وی تصریح کرد :
همچنین موضوع تربیت نیروی متخصص مسلط به زبان انگلیسی که بتواند روند ثبت را دنبال کند نیز در دستور کار قرار گرفت اما با توجه به محدودیت های قانونی که در زمینه جذب نیرو در کشور وجود داشت، پیگیری های زیادی در این زمینه انجام شد که سرانجام با مجوز سازمان مدیریت بر این اساس ۲۰ نفر را برای استان ها به عنوان کارشناس مالکیت صنعتی تربیت کرد یم که این تعداد به منظور اجرای معاهده PCT به کار گرفته خواهند شد.
علاوه بر این با الحاق سند، وایپو متعهد می شود که در رابطه با آموزش کارشناسان ما اقدام کند. همچنین به زودی یک دوره آموزش عمومی از طریق دفتر آموزش سازمان ثبت با استفاده از ظرفیت های دانشگاه ها واستادان این حوزه بر گزار می شود .به گفته وی ، تودیع سند الحاق به تازگیی طی مراسمی با حضور سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو، فرانسیس گری مدیرکل سازمان جهانی مالکیت معنوی «وایپو»و جمعی از مدیران ارشد سازمان جهانی مالکیت معنوی و ثبت اسناد واملاک کشورمان توسط معاون قوه قضاییه و رئیس سازمان ثبت اسناد واملاک کشور به مدیرکل سازمان جهانی مالکیت معنوی به عنوان امین معاهده انجام شد . کیانی خاطر نشان کرد : بر این اساس ایران به عنوان صدو چهل و هشتمین کشور به عضویت PCT در آمده است . این معاهده پس از۳ ماه از زمان الحاق لازم الاجراست وبنابراین از مهر امسال باید این معاهده را اجرایی کنیم .
مزایای پیوستن به PCT
به کانال خبرى انجمن شیمى ایران بپیوندید و در جریان تازه ترین اخبار این انجمن قرار گیرید.
https://telegram.me/joinchat/C7ZeOzws90gjhFN1Dzg1Xg