تهران - ایرنا - محققان با ترکیب چند فناوری، امکان تشخیص سریع و ساده سرطان را از روی نمونه ادرار فراهم کردند. براساس اعلام پژوهشگران نتایج روی موشها بسیار رضایتبخش بوده و ممکن است در آینده نزدیک شاهد تستهای نواری برای تشخیص سرطان باشیم.
به گزارش روز سه شنبه گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای آمریکایی اس اف (Study Finds) بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان اگر زودتر بیماری آنها شناسایی شود، نتایج درمانی بهتری خواهند داشت. با توجه به این نکته، مهندسان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) نانوذرات جدیدی را طراحی کردند که میتواند این امکان را فراهم کند.
محققان می گویند که این آزمایش از یک کاغذ ساده و نمونه ادرار استفاده میکند.
هنگامی که نانوذرات با تومور روبرو میشوند، شروع به آزاد کردن توالیهای دی ان ای ( DNA) میکنند که از طریق ادرار دفع میشود. محققان میتوانند با تجزیه و تحلیل بارکد دی ان ای اطلاعات منحصر به فرد در مورد تومور بیمار را به دست آورند. این آزمایش مقرون به صرفه و آسان را به سادگی میتوان کامل کرد برای این کار میتوان از یک نوار کاغذی استفاده کرد.
سانگتا باتیا از محققان این پروژه توضیح داد: ما در تلاش هستیم تا در زمینه ایجاد فناوری با قابلیت دسترسی آسان نوآوریهایی را انجام دهیم. ایجاد حسگر روی کاغذ بخشی از هدف ما برای دسترسی آسان به ادوات تشخیصی و ایجاد فناوریهای ارزان قیمت است که میتواند به سرعت پاسخ را ارائه دهد.
این پژوهشگر پیش از این نانوذراتی ایجاد کرده بود که می توانست آنزیمهایی به نام پروتئازها را فعال کرده و تشخیص دهد. این آنزیمها به سلولهای سرطانی کمک می کند تا در سراسر بدن حرکت کنند. این نانوذرات امکان شناسایی این ترکیبات را در ادرار فراهم میکند.
مشکل این فرآیند این است که از طیفسنجی جرمی برای تجزیه و تحلیل استفاده میکند که به تجهیزات گران قیمت نیاز دارد که ممکن است در دسترس همه نباشد بنابراین سانگتا باتیا و همکاران وی به سراغ استفاده از فناوری CRISPR رفتند.
زمانی که محلول حاوی این حسگرها وارد ادرار بیمار میشود، نمونه را میتوان با استفاده از نوار کاغذی آزمایش کرد. این نوار کاغذی قادر است تا بارکد DNA را که توسط یک آنزیم CRISPR به نام CAS۱۲a فعال شده است، شناسایی کند. هنگامی که یک بارکد خاص در نمونه وجود دارد، CAS۱۲A به شما کمک میکند تا آن را با نوار مشاهده کنید.
در آزمایش روی موشها، این حسگرها قادر به تشخیص فعالیت پنج آنزیم مختلف بیان شده در تومورها بودند. علاوه بر این، این تیم نشان داد که آنها میتوانند آزمایش را به منظور تشخیص حداقل ۴۶ بارکد دی ان ای مختلف در یک نمونه واحد با استفاده از یک دستگاه میکروسیالی انجام دهند.
آنها همچنین دریافتند که پنج بارکد دی ان ای میتوانند به طور دقیق تفاوت بین تومورهایی را که در ریهها و تومورهایی که از سرطان کولورکتال تشکیل شده و سپس به ریهها سفر کردهاند، بیان کنند.
مراسم افتتاحیه هشتمین کنفرانس سالانه انرژی پاک در دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل برگزار شد
مراسم افتتاحیه هشتمین کنفرانس سالانه انرژی پاک با حضور ریاست دانشگاه، مسئولین شهری و استانی، محققان، اساتید و دانشجویان به میزبانی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، در سالن آمفی تئاتر زنده یاد نوشیروانی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم به نقل از دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، در ابتدای مراسم افتتاحیه، بهرام عزیزالله گنجی رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل و رییس هشتمین کنفرانس سالانه انرژی پاک با عرض خیرمقدم به مسئولین استانی و شهری و محققان، دانشجویان و شرکت کنندگان این کنفرانس و با تبریک روز معلم گفت: بسیار مفتخریم که دانشگاه میزبان این کنفراس است.
گنجی گفت: انرژی پاک، انرژی تجدیدپذیری است که از آب، باد و خورشید گرفته میشود و به محیطزیست آسیب نمیرساند و آلودگی تولید نمیکند بر خلاف سوختهای فسیلی مانند نفت و گاز و ذغال سنگ که باعث آلودگی میشوند و روزی تمام خواهند شد.
رییس دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل اظهار داشت: استفاده از انرژیهای پاک باعث خواهد شد که وابستگی به انرژیهای فسیلی کاهش پیدا کند و موقعیت اقلیمی جغرافیایی کشور به گونهای است که میتوان از انواع انرژی پاک استفاده کرد؛ بنابراین آینده انرژی پاک در ایران بسیار امیدوار کننده است.
رییس هشتمین کنفرانس سالانه انرژی پاک گفت: امروزه حدود ۲۶ درصد از برق جهان به کمک انرژیهای پاک تأمین میشود که طبق گزارشهای آژانس بین المللی انرژی، انتظار میرود تا سال ۲۰۲۴ به بیش از ۳۰ درصد برسد. به طور کلی میتوان آینده روشن برای انرژهای پاک در کل جهان متصور شد.
گنجی اظهار داشت: این یک واقعیت است که روزی منابع فسیلی به پایان می رسد و با توجه به پیشرفتهایی که در تکنولوژی و ابزارهای لازم برای تولید انرژی پاک صورت گرفت، این هزینهها روز به روز کاهش پیدا میکند؛ به عنوان مثال با استفاده از فناوری نانو در مزارع خورشیدی، اقدامات مؤثری بر روی سلولهای خورشیدی صورت گرفت.
رییس هشتمین کنفرانس سالانه انرژی پاک، در پایان از همه عزیزانی که در برگزاری این کنفرانس همکاری کردند، تشکر و قدردانی کرد.
در ادامه قاسم نجفپور عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل به ایراد سخنرانی در زمینه انرژی تجدیدپذیر، سنتز سوخت مصنوعی تولید هیدروژن و تولید بیودیزل با استفاده از ریزجلبکها و ... پرداخت.
احمد گنجی استاد تمام دانشکده مکانیک دانشگاه ایالتی سان فرانسیسکو و مدیر مرکز ارزیابی صنعتی وزارت انرژی ایالت متحده آمریکا و علیرضا جوادیان بنیانگذار و مدیر اجرایی شرکت دانشبنیان ویدوز آلمان و رییس پژوهش ساخت و ساز پایدار دانشگاه کارلسروهه، دیگر سخنرانان این کنفرانس بودند.
گفتنی است، شرکت کنندگان مراسم افتتاحیه، در پایان از نمایشگاه جانبی این کنفرانس بازدید کردند.