یکی از شرکت‌های فناور ایرانی، با به کار گیری نانوذرات، خواص مقاومت سایشی و مقاومت بالا در مقابل تغییرات جوی کفپوش‌های بتنی را افزایش داده است. این کفپوش‌های بتنی در ساخت سطح پارک‌ها و معابر شهری و صنعتی استفاده می‌شود.

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس و نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، بتن یکی از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است که به عنوان ماده اولیه در ساخت و ساز بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. به طور مثال از این محصول در ساخت کفپوش‌های بتنی به عنوان یک پوشش جدید در شکل‌ها و ضخامت‌های مشخص برای ساخت سطح پارک‌ها و معابر شهری و صنعتی استفاده می‌کنند.

خاصیت مهم و اصلی این نوع از کفپوش‌های بتنی ضد سایش بودن و مقاومت بالا در مقابل تغییرات جوی است. برای ساخت این نوع از کفپوش‌ها از سیمان، آب، سنگدانه و چسب بتن استفاده می‌شود. اما برای بهبود خواص این محصول، مواد افزودنی نیز به آن می‌افزایند.

یکی از مواد افزودنی نانوذرات هستند که با توجه به خواص ناشی از ابعاد بسیار ریز می‌توانند خواص بتن از جمله مقاومت سایشی را افزایش دهند. این نوع از کفپوش‌ها در «کفسازی صنعتی و تزئینی»، «پارکینگ و انبار و بندرگاه»، «پارک‌ها»، «سطح معابر، پیاده‌روها و تقاطع‌ها»، «کف پله، رویه رمپ‌ها و معابر شیب‌دار» و «محوطه‌های پالایشگاهی و جایگاه‌های سوخت‌گیری» کاربرد دارند.

این کفپوش‌های بتنی حاوی نانوذرات هستند و در مقابل سایش و خمش مقاومت بالایی دارند. «مقاومت در برابر سرما، گرما و رطوبت»، «سهولت اجرا و عدم نیاز به ماشین‌آلات خاص»، «قابلیت اجرا در طرح‌های مختلف»، «قابلیت اجرا با ملات خیس یا خشک»، «ترمیم‌پذیری آسان در صورت بروز مشکل» و «قابلیت تحمل ترافیک بالا» از دیگر خصوصیات این محصول حمایت شده توسط معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان است که در شرکت تعاونی دانش بنیان انبوه سازی مسکن بهدیس سامان امین به تولید رسیده است.