تهران - ایرنا - محققان با استفاده از نانوذرات و به کارگیری نور امکان تصویربرداری با قدرت تفکیک بالاتر و در مقیاس نانومتری را فراهم کردند، بدون اینکه نیاز به میکروسکوپ‌های الکترونی باشد.

به گزارش روز دوشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای آمریکایی کورت هاوس نیوز (courthousenews) ، این فناوری جدید نانوذرات، برای دیدن اشیا با ابعادی هزاران برابر کوچک تر از موی انسان، نور است.

فناوری نانویی جدید که توسط دانشگاه ملی استرالیا ایجاد شده است، می‌تواند به منابع نوری دسترسی پیدا کند که توسط چشم انسان قابل تشخیص نیست و اشیا کوچک تر ازحد توانایی میکروسکوپ‌های معمولی را تشخیص دهد.

دوربین‌ها و سایر فناوری‌های بصری در حال حاضر از چراغ‌های ماوراء بنفش با فرکانس بالا و مادون قرمز با فرکانس پایین استفاده می‌کنند اما فناوری که در دانشگاه ملی استرالیا و با همکاری دانشگاه برسیا، دانشگاه آریزونای آمریکا و دانشگاه کره توسعه یافته می‌تواند فرکانس‌های بسیار بالایی از نور به نام فرابنفش شدید را تشخیص دهد.

سرگئی کروک از دانشگاه ملی استرالیا درمورد این دستاورد اظهار داشت: این روش از خطر آسیب رساندن به نمونه‌ها به روش میکروسکوپ‌های الکترونی جلوگیری می‌کند.

وی افزود: الکترون‌ها ذراتی دارای بار الکتریکی و جرم هستند که نمونه را با سرعت قابل توجهی بمباران می‌کنند اما پرتو نور در حالی که همان مقدار انرژی را حمل می‌کند، جرم و بار ندارد که این موضوع برخی از مشکلات آسیب به نمونه را کاهش می‌دهد.

 

این محقق یادآور شد: بر خلاف میکروسکوپ‌های الکترونی، در این روش نیازی به قرار دادن نمونه‌ها در خلاء نیست، کاری که به ویژه برای نمونه‌های زیستی ممکن است مشکل‌ساز باشد.

کروک خاطرنشان کرد: مطالعه اشیای بسیار کوچک در حین حفظ نمونه‌ها ممکن است برای حوزه پزشکی بسیار مناسب باشد زیرا دانشمندان می‌توانند در صورت مطالعه ساختارهای درونی سلول‌ها و ویروس‌ها، برخی از بیماری‌ها و شرایط بهداشتی را بهتر درک کرده و با عوامل بیماری‌زا مبارزه کنند.

وی همچنین گفت: این فناوری همچنین می‌تواند به صنعت نیمه‌هادی کمک کند تا تراشه ‌ای تولید شود که تقریباً یک میلیاردم متر اندازه داشته باشد.

استاد دانشگاه ملی استرالیا یادآور شد: نور با فرکانس بالاتر اطلاعات بیشتری در مورد نواقص کوچک تر ارائه دهد. ما امیدواریم که پیگیری نتایج این تحقیق در سطح بین‌المللی انجام شود و تمرکز به سمت تحقیقات کاربردی و توسعه چنین منابع نوری برای کاربردهای خاص باشد. به عنوان نقطه عطف بعدی، امیدوارم که شاهد پروژه های مشترک با محققان پزشکی و بیولوژیکی و محققان حوزه نیمه هادی باشیم.