محققان آزمایش خونی ابداع کرده اند که با دقت ۹۹.۴ درصد وجود بیش از ۲۰ نوع سرطان را شناسایی می کند. همچنین این آزمایش با صحت ۸۹ درصد بافت یا عضو منشا سرطان را ردیابی می کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، فناوری های جدید به پزشکان کمک می کند تا نشانگرهای زیستی کلیدی سرطان را در مراحل اولیه مشاهده کنند. به این ترتیب می توان درمان های بهتری برای این بیماری در نظر گرفت. درهمین راستا آزمایش خون یکی از روش های شناسایی بیماری است که در آن پیشرفت زیادی ایجاد شده است.
درهمین راستا محققان «انستیتو سرطان دانافاربر» پژوهشی درباره نوع جدیدی از آزمایش خون منتشر کرده اند که قابلیت شناسایی بیش از ۲۰ نوع سرطان را دارد و حتی می تواند منشا سرطان را رصد کند.
در حال حاضر در سراسر جهان چند آزمایش خون برای شناسایی سرطان در حال توسعه هستند. این آزمایش ها برای ردیابی انواع مختلف نشانگرهای زیستی سرطان در مراحل اولیه بیماری طراحی شده اند. برخی از این آزمایش ها افزایش میزان پروتئین خاصی را بررسی می کنند. برخی دیگر دی ان ای های خسارت دیده در گلبول های سفید خون را ردیابی می کنند و هرکدام از این آزمایشات به موفقیت هایی دست یافته اند.
اما محققان شرکت خصوصی گریل(Grail Inc) این تست جدید را ابداع کرده اند. محققان «انستیتو سرطان دانافاربر» در دانشگاه هاروارد نیز این آزمایش را بررسی کرده اند. فناوری این آزمایش مبتنی بر ردیابی گروه های متیل است. متیل ها واحدهای کوچکی از مواد شیمیایی هستند که به دی ان ای می چسبند و روی خاموش یا روشن شدن برخی ژن ها تاثیر می گذارند.
هنگامیکه الگوهای خاموش و روشن شدن ژن ها با آنچه در حالت نرمال اتفاق می افتد، متفاوت باشد، این امر احتمالا نشان دهنده سرطان است.
محققان فناوری توالی سازی ژن ( که برای اسکن این نوع اختلالات انجام می شود) را روی ۳۶۰۰ نمونه آزمایش خون انجام دادند. این نمونه ها به افراد سالم و همچنین بیمارانی تعلق داشت که از ۲۰ نوع مختلف سرطان رنج می برند. این تحقیقات با دقت ۹۹.۴ درصد وجود سرطان را در نمونه خون نشان داد. این بدان معنا است که آزمایش خون جدید فقط در ۰.۶ درصد موارد تشخیص غلط داده است.
به گفته محققان این تست می تواند سرطان هایی که به احتمال زیاد به مرگ و میر ختم می شوند را با صحت ۷۶ درصد شناسایی کند. همچنین این تست با صحت ۳۲ درصد ابتلا به سرطان در مرحله اول را نشان داد.
تست مذکور با صحت ۹۳ درصد سرطان در مرحله چهارم را ردیابی کرد و در ۸۹ درصد مواقع این تست توانست عضو یا بافت منشا سرطان را نیز شناسایی کند. این تست توانست سرطان های مختلفی از جمله سرطان سینه، مثانه، سر، گردن، لنف، ریه، پانکراس و لوکیمیا را شناسایی کند.