"کامپوزیت دیاکسید تیتانیای اصلاح شده/ زئولیت مونت موریلونیت برای حذف تخریب آلایندههای رنگی و دارویی" توسط محققان دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، پردیس علوم و فناوریهای نوین دانشگاه سمنان ثبت اختراع شد.
به گزارش ایسنا، داود معروفی، مسؤول مرکز مالکیت فکری پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان با اعلام این خبر گفت: این اختراع به همت دکتر محسن مهدی پور قاضی، عضو هیاتعلمی دانشکده مهندسی شیمی، نفت و گاز، امیررضا قناد دانشجوی کارشناسی ارشد این دانشکده، دکتر نرجس کرامتی عضو هاتعلمی پردیس علوم و فناوریهای نوین دانشگاه سمنان در اداره کل ثبت اختراعات کشور به شماره ۹۸۷۹۱ به ثبت رسید.
دکتر مهدی پور قاضی در توضیح این اختراع اظهار کرد: در این اختراع، پساب رنگی تولیدشده از صنایع نساجی و صنایع دارویی با استفاده از یک نانوفتوکاتالیست نوترکیب زئولیت مونت موریلونیت- دی اکسید تیتانیای به ترکیبات بیاثری چون دیاکسید کربن و آب با راندمان بسیار بالا تبدیل شد.
وی افزود: با توجه به اینکه، حذف رنگهایی مثل متیلن بلو از پسابهای صنعتی به یکی از چالشهای بزرگ زیستمحیطی تبدیل شده است، این اختراع قابلیت تخریب آلایندههایی نظیر رنگها و ترکیبات آلی سمی در محیط آبی با فرآیند فتوکاتالیستی در حضور نور مرئی یا فرابنفش را داشته و آنها را به ترکیبات بیخطر تبدیل میکند.