تهران – ایرنا - محققان دانشگاه ایلینویز توانستند ساختار شیمیایی فیبرهای موجود در انواع برنج و محصولات جانبی این گیاه را شناسایی کنند. این مطالعه نشان می دهد برنج قهوه ای و برنج نیم دانه بهتر از سایر انواع برنج هضم می شوند.
به گزارش روز یکشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان ساختار کربوهیدرات انواع برنج و محصولات جانبی آن از جمله برنج قهوه ای، برنج نیم دانه، سبوس برنج پرچرب ، سبوس برنج بدون چربی و برنج آماده شالی کوبی را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. همچنین میزان هضم پذیری هریک از این محصولات را از طریق شبیه سازی محیط دستگاه گوارش خوک ها، از جمله معده کوچک، معده بزرگ و میکروب های روده ای آن ها مشخص کردند.
میزان نشاسته، لیگنین و فیبر موجود در این محصولات تفاوت های قابل توجهی دارد، اما کربوهیدرات اصلی موجود در تمام آن ها آرابینوزایلن است که نوعی فیبر پیچیده متشکل از دو نوع قند آرابینوز و گزیلوز است. البته میزان این دو نوع قند در دانه برنج و هریک از محصولات جانبی آن متفاوت است و این تفاوت تا حدی بر عملکرد فیبرها در بدن تاثیر می گذارد.
در شبیه سازی های انجام گرفته مشخص شد برنج قهوه ای و برنج نیم دانه بهتر از سایر انواع برنج هضم می شوند. همچنین مشخص شد سبوس پرچرب، سبوس بدون چربی و برنج آماده شالی کوبی بیشترین میزان فیبرهای غیرقابل هضم را دارند.
انسان ها در سراسر جهان برنج را به عنوان بخشی از رژیم غذایی خود مصرف می کنند. اطلاع از ساختار شیمیایی فیبرهای موجود در این ماده غذایی امکان شناسایی آن دسته از میکروب های روده را که درگیر هضم این ماده می شوند، فراهم می کند. یکی از مهمترین دغدغه انسان ها در رابطه با رژیم غذایی عدم دریافت فیبرها به میزان کافی است. اما هنوز به درستی مشخص نیست این فیبرها چه تاثیری بر میکروب های روده باقی می گذارند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Animal Feed Science and Technology منتشر شده است.