مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی استاندارد ملی مشخصهیابی نانومواد با روش ICP بر اساس روشهای توسعهیافته را به ثبت رساند.
به گزارش ایسنا از سوی مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، اولین استاندارد ملی مشخصهیابی نانومواد با استفاده از روش پلاسمای جفت شده القایی (ICP) به ثبت رسید. این طرح به شماره استاندارد 15524 بر اساس روشهای آمادهسازی و خوانش بومیسازی شده در آزمایشگاه ICP-MS این مرکز و با همکاری بخش ICP این سازمان به چاپ رسید.
آزمایشگاه ICP-MS این مرکز به عنوان اولین آزمایشگاه عملیاتی مرجع در عرصه آنالیز همزمان و سریع عناصر با حد تشخیص اندک و محدوده غلظتی وسیع است که در آن امکان توسعه و بومیسازی روشهای آمادهسازی و خوانش نانو مواد فراهم شده است.
با استفاده از دانش فنی، تجربه عملیاتی و بهرهگیری از مقالات و کتب تالیفی کارشناسان بخش ICP-MS، برای نخستین بار در کشور، مشخصهیابی نانومواد بر اساس روش ICP بهینهسازی و استاندارد شد.
تدوین این استاندارد علاوه بر معرفی توان علمی و عملیاتی آزمایشگاههای سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور، منجر به حذف استانداردهای ناکارآمد پیشین و یکسانسازی روش آمادهسازی نانومواد در آزمایشگاههای نانوی کشور شده است.
روش ICP-MS به عنوان یک فن حساس، قدرتمند و دقیق، امکان تعیین غلظتهای اندک نانومواد در نمونههای مختلف را فراهم میکند. استفاده از پلاسمای جفتشده القایی جهت مشخصهیابی نانومواد، رویکرد تازهای از این فناوری است که به دلیل وجود استانداردهای ملی ناکارآمد، غیرعلمی و نامفهوم، مهجور مانده بود.
بر این اساس، آزمایشگاه ICP-MS مرکز پژوهشهای کاربردی سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعنی کشور با مشارکت در تدوین استاندارد مشخصهیابی نانومواد به روش IC، ضمن ارائه روشهای عملی آمادهسازی، خوانش و پردازش داده، گام بزرگی در رفع نیازهای آنالیزی کشور در حوزه فناوری نانو برداشت.