پژوهشگران آمریکایی با همکاری دکتر آرزو اردکانی یک دستگاه ایمپلنت چشمی ساختهاند که با کاهش فشار در چشم سبب درمان بیماری "آب سیاه" میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، "آب سیاه" یا "گلوکوم" اصطلاحی برای توصیف گروهی از اختلالات چشمی است که با علتهای متفاوت ولی اثری بالینی و مشترک بر روی چشم و عصب بینایی و وابسته به فشار داخل چشمی ایجاد میشوند.
این مشکل میتواند به بینایی چشم آسیب برساند که غیر قابل برگشت بوده و در صورت عدم معالجه سبب کوری میشود. به زبانی ساده میتوان گفت علت آن افزایش شدید فشار زلالیه یا همان مایع درون چشم است.
امروزه تعداد زیادی ایمپلنت چشمی وجود دارد که با کم کردن مایعات، فشار داخل چشم را کاهش میدهند.
محققان دانشگاه پردو و شامل یک استاد ایرانی اظهار کردند که نیمی از این ایمپلنتها پس ازپنج سال از کار میافتند که علت آن هم میکروارگانیسمهایی هستند که در این دستگاهها رشد کرده و کانالهای "درن" مایعات را مسدود میکنند.
"درن"( Drain) وسیلهای متنوع جهت تخلیه ترشحات در انواع جراحیها است.
حال محققان دانشگاه "پردو"( Purdue ) آمریکا با همکاری دکتر آرزو اردکانی ایمپلنت جدید چشمی تولید کردهاند که موجب کاهش فشار در این بیماری میشود.
این ایمپلنت دارای لولههای "درن" است که دارای "عملگرهای هیدرولیک" کوچک آهنربایی هستند که از فلز نیکل ساخته شدهاند و در زمان قرار گرفتن در معرض یک میدان مغناطیسی به لرزش درمیآیند.
این ارتعاشات سبب میشوند مایعاتی که در لوله وجود دارند به حالت روان و سیال درآیند.
سرپرست این تحقیق اظهار کرد، ما میتوانیم در هر زمان خواستیم به بدن میدان مغناطیسی وارد کنیم، بنابراین لولههای این ایمپلنت هیچگاه مسدود نمیشوند.
وی افزود، دستگاه ایمپلنت ساخت ما راهی ایمن، موثر و قابل اطمینان برای درمان "گلوکوم" است.
محققان این دانشگاه هماکنون در پی تجاریسازی این فناوری هستند.
نتایج این پژوهش در مجله "Microsystems and Nanoengineering" انتشار یافت.